de Kanselarij neemt Fairtrade Leeuwarden Certificaat in ontvangst – De Kanselarij
058 – 201 1980 receptie@dekanselarij.nl
Nieuwe Kanselarij Fair Trade Prijs

de Kanselarij neemt Fairtrade Leeuwarden Certificaat in ontvangst

print

Titel Fairtrade Gemeente voor Leeuwarden binnen handbereik

Op dinsdag 18 april 2017 zijn weer fairtrade en MVO certificaten uitgereikt in de gemeente Leeuwarden. In totaal hebben 14 ondernemers en organisaties een certificaat ontvangen van wethouder Friso Douwstra op het Stadhuis te Leeuwarden. Als gemeente zijn we dan weer een stap in de goede richting op weg naar de titel ‘Fairtrade gemeente’.

De Oranjezaal van het Stadhuis Leeuwarden was dinsdag de ontmoetingsplek voor een verscheidenheid van ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties. Bekende en minder bekende namen, grootschalige en minder grootschalige bedrijven. Zo waren onder andere Aqua Zoo en de Dairy Campus vertegenwoordigd, maar ook de st. Promotie Grou en de Wartena Hoeve. Allen deelden mooie initiatieven waarbij een ieder op eigen wijze invulling geeft aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en bijdragen aan een betere wereld door eerlijke handel. En dat mocht weer beloond worden met de eervolle titel ‘Fairtrade’.

Fairtrade is een keuze

Opmerkelijk deze middag was dat de iedere aanwezige bevestigde dat wanneer men eenmaal bewust bezig is met fairtrade, dat er nog zoveel meer mogelijk is. En op een eenvoudige manier. Het aanbod, de prijs en kwaliteit van fairtrade producten zijn door de jaren al dusdanig ontwikkeld en uitgebreid, dat het slechts nog maar een keuze is. Het is gemakkelijk door te voeren en biedt weer nieuwe mogelijkheden. (H)eerlijk toch?!

Kandidaten voor certificaat

De ondernemers en organisaties die bewust bijdragen aan eerlijke handel en fairtrade producten gebruiken of in het assortiment hebben opgenomen, hebben tijdens de uitreiking een fairtrade certificaat ontvangen. Deze nieuwe fairtrade gecertificeerde ondernemers zijn in Leeuwarden de Nieuwe Kanselarij, Pit Concept & Copy, Van Ravesteijn Theater & Events, Iq Texpro, Fries sociaal planbureau, Aqua Zoo, Dairy Campus en Wetterskip. In Grou zijn dat Galerie Het Pand, Promotie Grou en het praktijkenpand. Ook hebben de Vincentiuskerk in Reduzum en de Wartena hoeve in Wartena een certificaat mogen ontvangen. En tot slot heeft Grienskip door het gebruik van lokale producten een MVO certificaat mogen ontvangen. Stuk voor stuk mooie ondernemingen met betekenisvolle initiatieven om de wereld een beetje beter te maken.

Fairtrade ambitie

De ambitie van Fairtrade Leeuwarden is om samen met inwoners, organisaties en bedrijven de titel Fairtrade gemeente te behalen in 2017. In juni wordt nog een uitreiking georganiseerd waarna de werkgroep hoopt aan de criteria te voldoen en daadwerkelijk de titel kan gaan aanvragen bij het landelijk campagne bureau van Fairtrade Gemeenten. De werkgroep Leeuwarden is hiervoor nog op zoek naar bedrijven en maatschappelijke organisaties die fairtrade producten gebruiken in hun bedrijfsvoering, zoals bijvoorbeeld de koffie die gedronken wordt op kantoor.

Ook fairtrade?

Heb of ken jij een bedrijf, maatschappelijke organisatie, restaurant, winkel of andere onderneming die fairtrade producten gebruikt, verkoopt of de ambitie heeft om ‘fairtrade’ te worden? Laat het ons weten!

Meer informatie over de fairtrade campagne via facebook en www.fairtradegemeenten.nl

Wethouder Friso Douwstra en de gecertificeerde kandidaten

Note voor de redactie:

Voor beeldmateriaal en vragen kunt u contact opnemen met Bianca van Reenen, voorzitter werkgroep Fairtrade Leeuwarden via fairtradeleeuwarden@gmail.com of 06-23790406